Vajda Imre üzente 12 éve

Ha ezen kimutatásban, 12 ezer a korkedvezményes nyugellátott, akkor miért írják, hogy közel 30 ezert akarmak újra munkába állítani. Kicsit zavaros a kormány közlése az adatokban.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

forrás: http://nol.hu/belfold/20110608-az_egyenruhasok_nem_erik_meg_a_magas_kort

"A nyugdíjbiztosító adatai szerint idén márciusban nem egészen hárommillió ember részesült nyugdíjban vagy valamilyen nyugdíjszerű ellátásban. Közülük 250 ezren vannak, akik nem töltötték be az általános nyugdíjkorhatárt – ebből alig 12 ezer a korkedvezményes nyugellátott –, míg a viszonylag fiatal rokkantnyugdíjasok száma 332 ezer. A kormány mindkét csoport tagjaira új szabályokat alkotna."

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

A tanárok tüntetésén sok rendvédelmis volt! De ismerősöm szerint simán voltak 10000. Mondjuk a rendvédelmis tüntetésen is volt pl. bányász és civilek is. Mondjuk max 50 fő lehetett.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A tanárok 10 ezren voltak, erről beszélnek, de a hirekben nem szerepel.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

A KNOÉ nem engedheti 615 ezer korengedményes nyugdíjas létbiztonságát veszélyeztetni!

A Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) egyetért a rendvédelmi szakszervezetek hétfői döntésével, álláspontja szerint „sem megadóztatni, sem átminősíteni, sem megszüntetni nem lehet a korengedményes nyugdíjakat" - közölte a szervezet elnöke.

Kuti László közleményében azt írta: a KNOÉ a végsőkig kitart azon álláspontja mellett, hogy a szerzett jogok védelmét semmilyen indokkal nem változtathatja meg egyetlen kormány sem. Az egyesület vállalta: ezen jogok védelmében akár az Európai Unió bíróságához is fordul, hogy megvédje tagjainak jogait.

Mint hozzátette, minden eszközt felhasználnak arra, hogy megmutassák: a kormány 801 szakma 615 ezer képviselőjének jogosítványait tekinti semmisnek. „Nem engedhetjük, hogy a 615 ezer korengedményes nyugdíjas életét, munkáját, tisztességét besározzák, létbiztonságát veszélyeztessék" - fogalmazott az egyesület elnöke.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Ezt kiemelném

"Jelenleg csak Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tölt be egyszerre miniszterelnöki biztosi és országgyűlési képviselői tisztséget is."

Nesze neked, fogd meg jól!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Egy kis porhintés a birkáknak

Csak képviselői alapdíjat kapnak mától a miniszterelnöki biztosok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében az egyéb állami vezetőkhöz hasonlóan a miniszterelnöki biztos is csak képviselői alapdíját veheti majd fel, ha parlamenti képviselő is egyben. A Ház 245 igen szavazattal, 33 tartózkodás mellett fogadta el a fideszes Szijjártó Péter és Ágh Péter erre vonatkozó indítványának kétharmados többséget igénylő részeit, míg a további rendelkezéseket 247 képviselő támogatta, ugyancsak 33 tartózkodással.
A javaslat februári benyújtásakor Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője azt közölte az MTI-vel, hogy bár a törvényhozás tavaly a kormány tagjairól és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben létrehozta a miniszterelnöki biztos intézményét, a vagyonnyilatkozatok leadásával egy időben kiderült, hogy a többi állami vezetői tisztségtől eltérően a parlament nem szabályozta az országgyűlési képviselői és a miniszterelnöki biztosi javadalmazások egymáshoz való viszonyát.
Jelenleg csak Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője tölt be egyszerre miniszterelnöki biztosi és országgyűlési képviselői tisztséget is.
(MTI)

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Én voltam demonstrálni, de egy volt kolléga jött csak velem. Mindenkinek fontos dolga volt. Remélem most leesett nekik, hogy ha nem 5000, hanem 50000 lettünk volna, akkor ezt nem lépi meg a viktátor.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Már most kiugranak egyesek a reménytelenség miatt, és ez sajnos még több és több lessz. a helyzet csak romlani fog.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Ezen az oldalon azért írjuk az ilyen hireket, hogy reagáljanak rá.
Teljesen igazad van, amit az utolsó sorokban írsz. Majd ha nem azt kapják amit
eddig kaptak, vagy értesítést kapnak, akkor ébrednek fel. KÉSŐ!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Egyébként, ha az emberek nem lépnek, akkor innentől kezdve bármit megtehetnek. Nem akarok rémhírt kelteni, de én nem látom a garanciát arra sem, hogy esetleg bárki vagyonát valami mondvacsinált dologgal nem kobozhatják el, ha kell a pénz nekik. Szerintem nagy a fidesz adósságsa törleszteniük kell, azoknak akik a kampányhoz a pénzt adták.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

"Az alkotmánymódosítás ezenkívül kimondja, hogy nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők - az indoklás szerint például a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonuló nők - is részesülhessenek nyugdíjban."
Tehát ha értelmezzük a szöveget ez nem csak a rendvédelmisekre, hanem mindenkire vonatkozik. Ebből a korkedvezményes nyugdíjas dologban kb. 30000 rendvédelmis van és kb. 570000 egyéb korkedvezményes nyugdíjas. Dehát hiába mondta mindenki, hogy mindenkire vonatkozik a birka magyar nem hiszi el, hogy rá is vonatkozik.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a nagyobbik kormánypárt által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

A fideszes Lázár János, Balsai István és Talabér Márta javaslatáról az MSZP kezdeményezésére név szerinti szavazással döntött a Ház; azt 263 igen szavazattal, 108 ellenében fogadták el a képviselők, és a kormánypárti politikusokon túl csak a független Pősze Lajos támogatta.

Ennek értelmében „az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető". Az indoklás szerint ez lehetőséget ad a már fennálló nyugellátások átrendezésére úgy, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött nyugdíjasok „a társadalombiztosítási vagy a szociális rendszer keretében, illetve a munkaerőpiacra való visszatérés lehetőségének megnyitásával a megélhetésükhöz hozzájáruló juttatásban részesüljenek" nyugdíj helyett.

Az alkotmánymódosítás ezenkívül kimondja, hogy nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők - az indoklás szerint például a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonuló nők - is részesülhessenek nyugdíjban.

Az indítvánnyal kapcsolatban Lázár János korábban azt hangsúlyozta: az az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, tűzoltókra, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik, „bányászokra, vegyészekre, zenészekre nem". Mint mondta, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására, akik hozzájárulhatnának az ország biztonságához.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: céljuk, hogy az alkotmány tegye lehetővé, hogy a nyugdíjas, de korhatár alatti rendészeti dolgozók visszatérjenek a munkaerőpiacra, és az állam ajánljon nekik szolgálatot azért a pénzért cserébe, amit jelenleg kapnak. Elmondta továbbá: azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.

Szijjártó Péter elmondta: azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd.

A rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között, bár többször egyeztettek, egyelőre nem született megállapodás a szolgálati nyugdíjakról.

Válasz