Buthi Viktória üzente 12 éve

Természeten értem miről van szó, de nem áll szándékomba leírni.

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Vikikém, elég okos vagy ahhoz, hogy rádöbbenj arra, hogy is van ez.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Viki!
Küldtem e-mailt, olvasd el.

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Érdekes, engem elsőnek írtak fel, akkor még senki sem jelentkezett, aztán meg "betelt" a létszám, most akkor hogy is van ez??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A Bajcsy Zs. uton nem volt ember aki vitte volna a papirokat, ezeért ítr a Szabóné
Kati a jegyzőnek. Lett utána emberke, de a kezdésre nem volt.

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Ezt most nem értem Imi! És nem így van, mert a M. Erzsike sem önkormányzati dolgozó és van egy másik hölgy is, ő sem az. Vagy lehet a kérdésedet nem értem, bocs.
Én csak azt tudom mondani, 2 hónapja jelentkeztem. Majd nemrég mielőtt elkezdődött hívtak hogy betelt. Én ennyit tudok. De azt is írta a Kisalföld, hogy az érettségi mellett az önkormányzatok maguk döntenek ez emberekről, és előnyt élveznek az önkormányzati dolgozók. Valamikor augusztus tájban volt a Kisalföldben.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Viki!
Akkor miért volt probléma az emberi létszámmal, mert kevés volt. Az önkormányzat csak saját körből válogatott. / Bajcsy Zs. ut ? /

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Pannika néni! Én is jelentkeztem, de FELTÉTEL volt az érettségi!!! Ezt az újság írta! Nekem persze megvan, nem azért mondtam, csak ezt is figyelembe kellett venni. Ja egyébként nem kerültem be, pedig csak 25.500 a gyesem

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Pannika köszönöm a választ.

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Imre!
Amit itt leírtál, teljes mértékben egyet tudok érteni vele. Az önálló vélemény nyilvánításával is. Szerintem azért van ez a fórum, hogy elmondhassuk véleményünket anélkül, hogy bárkit sértegetnénk, vagy bárkivel veszekednénk .
Nekem sem személy szerint van problémám egyes számlálóbiztosokkal, csak úgy érzem, hogy az önkormányzat azzal is tudná segíteni a munkanélkülieket, ha ilyen munkára felkérnék, vagy megbíznák őket.
Tudomásom szerint szavazások előtt az önkormányzat válogatja ki a bizottság tagjait, a pártok pedig megfigyelőket delegálnak, akik ugyan úgy részt vesznek a szavazatok számlálásában, mint a bizottsági tagok, csak ők társadalmi munkában végzik ezt a feladatot.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

"Sajnos ez nem jellemző, elég az évtizedek óta folytatott "adjon egy kis vizet" besurranásos módszerre gondolni. Még most is sok embert így vernek át, Bekérdezkednek, majd meglopják."

Pannika itt nem arra gondoltam, hogy a számlálóbiztos akar meglopni, hanem azt akarom érzékeltetni, hogy mennyi ember van, aki nem tanul soha semmiből. Az állam képviselői folyamatosan hazudnak és mégis a többség meg sem kérdőjelezi, hogy iigazat mondanak-e. Még mindig hisznek nekik (szerintem ezért mondják, hogy birka a magyar). Éppen úgy, ahogy a legalább 100 éves lopási módszernek is bedőlnek még mindig az emberek. Nincs meg bennük az egészséges bizalmatlanság. Pedig egyre több lopás, rablás, betörés lesz, mert egyre több ember fog bűnözni. Az én meglátásom szerint éppen azért nincs rend, mert a bíróságok nem megfelelően és ami a lényeg nem azonos mércével büntet. Ezért azt hiszik, hogy büntetlenül rabolhatnak. Ez saját tapasztalatom! Milyen visszatartó erő az, amikor egy betörés sorozatban a lopási kár 400.000 Ft. a rongálási kár 1500.000 Ft. a büntetés pedig 40.000 Ft. bírság. Egyből megy lopni a határozat után, hogy befizesse a büntetést. Utána meg azért lop, hogy jól éljen, vagy megéljen. Ez egy ördögi kör. Ennek a megoldására kellett volna azt a rengeteg pénzt költeni nem a számlálásra pocsékolni. Ez a véleményem és állítólag a demokráciában lehet önálló véleményünk.

Válasz

T. Antal üzente 12 éve

Attól, hogy üldözési mániád van, azért még üldözhetnek. ;

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

"Máig vitatott kérdés például, hogy az 1941-es népszámlálás adatait vagy más nyilvántartások alapján hurcolták el a magyarországi zsidókat. Az viszont bebizonyosodott, hogy 1946-ban azokat a svábokat hurcolták el, akik 1941-ben német anyanyelvűnek vallották magukat. "

Ez idézet egy cikkből. Egyébként az egyik hozzászóló írta, hogy a falujukban mindenki svábnak vallotta magát a népszámláláskor 1941-ben, hogy a németeknél bevágódjanak Ki is telepítették az egész falut, még azt is aki nem tudott németül, csak magyarul.
Másik az, hogy az országos nyilvántartó rendszerből pénzért árulják az emberek adatait cégeknek. Megjegyzem ezt az előző kormányok alatt is bevált szokás volt.

Nos én ismerek olyan embereket akik eddig becsülettel dolgoztak, adóztak, de a folyamatos átverések, korrupciók, egyesek számára nyitva hagyott jogi kiskapuk miatt elegük lett. Van olyan aki azt mondta, ott veri át az államot, ahol tudja, mert vele is ezt teszi az állam.
Egyébként írtam, hogy engem fix hogy nem kapnak adócsaláson, de nem bízom a rendszerben, mert az összes politikus hazug.
Engem pl. az nem érdekel, hogy ki a számlálóbiztos. De pl. szoktam csodálkozni, hogy a szavazásokkor mi alapján választják meg a bizottsági tagokat. szerencsekerékből húzzák a neveket? Egyszer megnézném hogyan történik. Én nem lehettem volna eddig semmiképpen, tehát nem irigykedem, csak kíváncsi lennék mi alapján vannak válogatva.

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Ahogy olvasom soraitokat, az az érzésem, mintha üldözési mániában szenvednétek ( bocsi, nem szeretnélek megsérteni Benneteket, de akkora problémát csináltok az egész népszámlálásból).
Több, mint 100 éve van népszámlálás Magyarországon, de nem emlékszem, hogy az elmúlt évtizedekben ekkora ügyet csinálták volna az egészből.
Én úgy gondolom, hogy nekem és családomnak nincs titkolni valónk, én azt is bátran be merem vallani, hogy katolikus vagyok, gyakorolom a vallásom ( bár ezt nem kérdezik) Aki pedig attól tart, hogy adócsaláson kapják rajt, annak lelke rajta, ne csaljon!
Azzal viszont kevésbé tudok egyetérteni, hogy olyan számlálóbiztosok vannak, akik nem kisnyugdíjasok. Szerintem nem a "baráti körhöz " tartozókat, hanem a rászorultakat kellett volna ilyen feladatra felkérni( köztük is vannak írni- olvasni tudók).

Az igaz, hogy biztosan sok lesz az olyan ember, aki megpróbálja kihasználni ezt az alkalmat bűnözésre. Talán Gönyűn nem fenyegeti ilyen veszély az embereket, mert ismerjük a számlálóbiztosokat.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Megjegyzem ezekre a kérdésekre, ha őszintén válaszolok, akkor sem vagyok büntethető, nem azért lázadok, hanem azért mert utálom, ha hülyének néznek. Márpedig az utolsó 20 évben az embereket a mindenkori kormány hülyének nézi. Mást mond és mást cselekszik. Elég az EU belépést nézni, sok szakértő előre megmondta, hogy gazdaságilag tönkre vágják az országot, mert még nem elég erős, hogy a külföldi cégekkel szemben megmaradjon. Az okos politikusok, persze az ellenkezőjét szajkózták, médiában folyamatosan. A sok gazdasági ügyekhez nem értő ember elhitte és megszavazták (köztük én is) a csatlakozást. Most meg sírunk, hogy átvertek bennünket és szívunk. Akik átvertek és hazudtak nekünk, azok meg jó gazdagok lettek. Jó lenne, ha már gondolkodni kezdenének az emberek 20 év után, hogy ne higgyen ész nélkül el mindent. Főként olyantól ne, aki már átvert. Sajnos ez nem jellemző, elég az évtizedek óta folytatott "adjon egy kis vizet" besurranásos módszerre gondolni. Még most is sok embert így vernek át, Bekérdezkednek, majd meglopják.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A kérdőíveken vannak nagy marhaságok. Rokkantságnál én nem válaszoltam, mert nevetséges az egész. Amikor a Magyar Államkincstártól kapok levelet, hogy újra igazoljam, hogy nem nőt ki a lábam, mert a paírokat nem tudják beszerezni, és nem folyósítsák tovább a pénzt, három év után. A személyes oldalon miért kérdezik, hogy mikor kötöttem házasságot. Sok fölösleges kérdés van az egészben. Kitöltöttem én is interneten.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Közben átolvasgattam a kérdéseket.

Kérdés: Van másik, ugyanilyen szintű befejezett iskolai végzettsége? A másik végzettség megnevezése, a megszerzésének éve?

Ha valakinek van és jóindulatúan beírja. Pl. 3 külömböző egyetemi szakot végzett el.? akkor ugye utólag kaphat névre szóló csekket, hogy az állam csak egynek állja az árát a másik kettőért lehet leperkűlni a pénzt. Nekem ne mondja senki, hogy nem teszi meg, mivel a korkedvezményes nyugdíjakat is visszamenőleg vonták meg, ami a világon még nem történt meg, hiszen visszamenőleg nem szabad alkalmazni egy törvényt, mivel az a jogállamiság elvébe ütközik.

Kérdés: Dolgozott-e a népszámlálást megelőző héten (2011. szeptember 24-30 között)?
Ha valaki munkanélküli segélyen va, vagy táppénzen és igennel felel, visszakereshető és megbüntethetik.

Kérdés: Keresett Ön aktívan munkát az elmúlt négy hétben?

Ha nemmel felel a segélyen lévő, majd elvonják a segélyt, hogy nem is akar dolgozni.

Kérdés: MIkor dolgozott utoljára, év, hónap?

Szintén egy beugratós kérdés.

Kérdés: Munkáltatójának, vállalkozásának megnevezése és jellemző tevékenysége, vagy munkáltatója, vállalkozása tevékenységének leírása (jelenlegi, illetve utolsó munkáltató)

Ha nem vagy bejelentve a munkáltatót és téged is büntetnek.

Kérdés:Miben akadályozza Önt tartós betegsége, fogyatékossága?

Írjon csak be valaki apróságokat és meg is vonják a rokkantsági járadékát.

Még voltak itt érdekes kérdések, de azokkal én sem tudom pontosan mire akarnak kilyukadni.
Lehet paraoniásnak mondani, de egy olyan kormány amelyik visszamenőleg büntet embereket, azoknál igenis valós a félelem! Főleg így, hogy egyértelműen nem anonim a válasz adás.
Gondolj csak bele, hogyan lehetne anonim, ha azt mondom, hogy neten töltöttem ki és nem tettem, akkor hogyan büntethetnének meg, ha anonim vagy.
Egyszerű a nevekhez kivannak osztva a kódok, ha a kód nem szerepel, sem a neten bejövő, sem a papíron beérkező válaszadásoknál és vissza tudják keresni név szerint, hogy ki nem adott választ, akkor már nem is anonim. Hidd el visszatudják keresni, sima adatbázis kezeléssel percek alatt, de csak akkor, ha már felvitték a papírról az adatbázisba.
Itt újra megjegyzem, ha valaki rájön a dolgokra és hazudik, akkor a statisztika hamis, tehát értelmetlen.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Nem érted a lényeget Viktória! Ha hoznak egy törvényt, akkor miért az állam az aki nem tartja be? Módosítsák ezt is és akkor nem lenne ekkora lázadás. Egyébként meg az összes hivatali statisztikai felmérésnek anonimnak kell lenni. Nálunk a rendőrségen is voltak felmérések az állomány különböző etnikai kisebbségre vonatkozó kérdésekről. Rasszizmus és hasonlók, nyelvi jártasságok, sport és egyéb dolgokról. Mind anonim volt és visszakereshetetlen. Ezért egyértelmű, hogy a válaszok őszintébbek voltak, mintha névvel lettek volna írva. Így kiderült, hogy a rendőrségi dolgozók nagy többsége utál egy bizonyos kisebbséget. Utána rakás előadást tartottak arról a bizonyos kisebbségről, hogy úgymond megértsék és megkedveljék azt a bizonyos kisebbséget.
Én úgylátom ez a felmérés teljesen felesleges.
Szinte az összes adatnak birtokában vannak, lakással kapcsolatban az építési hatóság, lakcím és egyéb személyes adat szintén szerepel az országos nyilvántartó rendszerekbe. A vallási, meg betegségi ügyekben nem is kötelező válaszolni. Akkor annak már nincs is értelme, mert nem lesz a statisztika megfelelő, hogy pl. mennyi katolikus van nálunk.
Szerintem az egész azért lett kitalálva, hogy néhány kérdést amivel az embereket megszívathassák belecsempésztek a kérdésekbe. Nem néztem meg részletesen.
De pl. a foglalkozás, munkahely közlekedés kérdőkörben van az, hogy jelölje meg melyik körbe tartozik.Jelölje meg ha több körbe is tartozik. Ha nyugdíjas, vagy gyedes az illető és mást is bejelöl, akkor ugye ezt visszatudják keresni, hogy ki volt ez a személy. Utánanézhető, hogy adózik-e utána. Ha nem akkor, majd jól megbüntetik. Lehet ha jobban átnézném a lapot még találnák pár dolgot.
Ha erre nem figyel valaki az anonimitas nélkül megszívja, ha meg rájön, akkor hazudik és így a statisztika rossz, mert nem a valóságot tartalmazza. Tehát az egész népszámlásá csak marhaságba ölt pénz.

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Engem nem érdekel ilyen szinten a dolog! A pénzügyeimről nem kérdeznek! (helyes!) a többit pedig nem szégyenlem. Ezekből az adatokból rengetek statisztikát tudnak össze állítani, ami miért is válna kárunka??? semmiért! Akkor meg miért ne tölteném ki! Én neten töltöttem ki, hogy ezzel is spóroljak nekik, mert végül is az adó fizetők pénzéből csinálják! És ha felmentek az oldalukra, feketén-fehéren láthatjátok, hogy nem csak ebben az országban van ez. És nem most van először! Talán ti nem vagytok kíváncsiak, hogy évről évre, hányan vagyunk? Az iskolában is kötelező tananyag, hogy mennyi a lakosság száma, ebből mennyi nő, mennyi férfi, és gyermek van. Azt mind ezekből tudják meg leginkább. Mennyi az iskolás, mennyien járatják a gyermeket bölcsibe? Mennyit ingázunk átlagosan minden nap munkahelyre. Iskolázottabb nép lettünk, vagy inkább alul iskolázottak? Átlagosan mennyien beszélnek idegen nyelveket. Én bizony kíváncsi vagyok. És vajon mivel tudnának itt vissza élni? Hogy hová jártam suliba??? Nem értek egyet azokkal, akik már megint egy újabb hülyeségnek tartják, és tovább nem is kívánom forszírozni. Az én véleményem ez! És ugyan tényleg borzasztó sokba kerül, de nem minden éveben van. Ez is tisztán olvasható az oldalon, mikor voltak népszámlálások, mik lettek az adatok. Csak a fáradságot kell venni rá, hogy megnézzétek.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

A héten írtam én is, hogy a törvényben meghatározott anonimitás nem valósul meg, mivel egyedi azonosítóval és lakcímmel vannak ellátva. Tehát visszakereshető, hogy személy szerint ki milyen válaszokat adott meg. 2001-ben is visszaéltek a megadott adatokkal, most meg az én szememben ez a kormány teljesen hitelét vesztette. Miért hinném el nekik, hogy nem élnek visszavele, mert ezt mondják? Orbán megmondta, hogy "nem az a lényeg mit mond, hanem..."
Úgy lenne anonim, ahogy a szavazást lebonyolítják, egyedi jelzés, számsor nélkül ellátott kérdőív kitöltésével

Válasz