Lelkes Ferenc üzente 12 éve

Fundamenta: takarékoskodás. F. Bank adhatna hitelt is a csatornához, de egy másik bank ad, kamatra a VKT -nak. Ennek a hitelnek a kamatait a lakosok fizetik meg, ami a bekötési összegre rakódik rá. A bekötési összeg a számok alapján most: kb. 195 000 ezer forint. A VKT által felvett kölcsön kamata ezt az összeget megduplázza. Az ingatlan tulajdonosok azt hiszik, hogy takarékoskodnak a Fundamentával, pedig nem így van. Egy személyi kölcsön
/ 200 000 Ft / három évre kb. 250 000 forintba kerül. Ezzel szemben a fizetendő egység: 385 000 Ft. A különbség 135 000 ezer forint, amit a lakosság veszít a csatornán. Takarékoskodás, állami hozzájárulás, elveszett, kamat nincs a nyoloc évi befizetésekből. Az embereknek van pénzük, ki tudják fizetni, nem kell aggodni, nem is érdekel senkit, ne is beszéljünk róla, inkább hallgassunk.

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Helyesbítés: Nem tűoltó, hanem tűzoltó szertár

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Katika!
Már hogy értenék, hogy felelősség is létezik? Lényeg, hogy ők a falu vezetői!
Egyébként mindent elkövettek azért, hogy a lakosok ne láthassák, hogy mennyire nem értenek a dolgokhoz. Ha felmernék vállalni döntéseik súlyát, akkor a testületi ülések nem 15 órakor kezdődnének, amikor az emberek még haza sem értek a munkából. Mert ugye az ülések nyíltak, bárki mehetne, ha tudna!!!!
S még ők mondják, hogy mindent megtesznek a faluért. Lásd: Ügyfélfogadás megkurtítása. Szívből gratulálok érte a jegyző "úrnak" is.

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Hát alaposan megmagyarázta a falu polgármestere a buszmegálló áthelyezésének elodázását.(lásd a csatornás tájékoztató hátlapján!) A rosszindulat sem állíthatja a képviselő testület egészéről, hogy egy picit is előrelátóak és gondolkodnak. Ahogy esik, úgy puffan alapon mennek a dolgok.
Apropó! Azt sem látom, hogy a Polgármesteri Hivatal, a Faluház és környéke szépülne a pályázaton nyert milliókból. Csak nem elfogyott a pénz a tűoltó szertár körüli "Parkolóra". ???????

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A jegyző is csak van, e-mailban tett kérdésre nem válaszól, csak leigazolja és kész. Ez az "eredményes és színvonalaslasabb ügyintézés", amit a lakosoknak írt!
Volt jegyzőnk aki időn túl is dolgozott, és kiment az emberekhez. Volt jegyző aki
adotsága miatt nem járt ki, de válaszólt az embernek. Van jegyzőnk aki nem válaszól, de nem is látjuk az emberek közt, sőt az ügyfélfogadási időt is csonkitotta, rögtön kezdésre.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A témához még, a buszmegálló áthalyezése elmarad a csatorna végett. Eddig nem tudták, hogy lesz csatorna,

Válasz

Szabó Gyuláné üzente 12 éve

Kedves Imi !
Meg kell nyugtassalak... semkit !!!!!!! A képviselők nem értik, hogy egyszer a szavazatukért felelni is kell.

Válasz

Szabó Gyuláné üzente 12 éve

És azért bkaptak ingyen laptopot, amit még hathatósan használni sem tudnak.

Válasz

Szabó Gyuláné üzente 12 éve

Kösztönet a témát felvetőnek. Egyébként a hozzáértés és logika hiány idevezet, de Gönyű egyes lakosait ez mit sem érdekli. Egy aílényeg, hogy ilyen polgármestert és képviselőket válasszanak. Ez viszi előre a települést. Még csak annak kellene utána járni kik kapnak a különféle önkormányzati ingyenes juttatásokból és miért éppen azok ?

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Hallgass ne beszéljc róla: Falufelújítás! / 2011.04.26. pályázat, jogerős határozat.
" Gönyű Község megjelenésében szereppel biró épületek felújítása" című pályázat keretében községünk 12 millió Ft összeget nyert, az önkormányzati önrész 3 millió
Ft.
A pályázat összegéből felújításra kerülő épületek:
- Tűzoltószertár külső felújítása, kerítés, térburkolat, parkoló kiépítése,
- Polgármesteri Hivatal tetőzetének cseréje, térburkolat kialakítása,
- Faluház tetőzete, külső felújítás, javítások.
A 15 milló Ft-ból elkészült a parkoló, mást nem venni észre. Április óta ?
Vagy nincs meg rá már a pénz? Ha nincs akkor hol van? Erről a polgármesternél
is nagy szerepet játszik: " HALGASS ÉS NE BESZÉLJ RÓLA"

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

Nekem is az a véleményem, hogy az önkormányzat munkája sajnos senkit nem érdekel, vagy csak nagyon keveseket. Hiába próbáljuk felhívni a lakosok figyelmét, hogy nem jól mennek a dolgok, nem érdekeli őket. Rólunk pedig az a vélemény alakul ki, hogy már megint a szegény polgármestert bántjuk.
A két ülés közt végzett munkáról pedig nagyon lesújtó véleményem van. Ennyi, amit a polgármester tesz a faluért!!!!???
Minden normális helyen természetes, hogy egy rendezvényen ott a polgármester. Miért kell külön kiemelni, hogy a Nyugdíjas Klub havonta megtartott megbeszélésein is részt vesz? Minek?????? Más civil szervezetekhez nem megy. Tulajdon képen nem is szükséges, nem kell ellenőrizni, hogy egy civil szervezetben mi hangzik el, hogy dolgoznak.
Az önk. I. félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót így elfogadni, magáért beszél. Ugyan ez történt egyébként az iskola beszámolójával kapcsolatban is(ha jól emlékszem a júliusi jegyzőkönyvben olvastam ). A bizottság elnöke, Bné Szigethy Mónika mondott "szakvéleményt" az iskola éves beszámolójáról, megállapította, hogy szakszerű, alapos munkát végzett az igazgató, ezért kéri a testületet, hogy egyhangúlag fogadják el a beszámolót. Sehol egy kérdés, mindent tudnak a képviselők, elvégre azért őket választották.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Átnézve a jegyzőkönyveket, ez a valóság,a hozzáértés tisztán látszik. Ne beszéljünk róla? Lehet így is tenni, de mi célt szolgál,hallgatni róla, nem jó,de kit érdekel, hogx mi töténik az önkormányzatnál.

Válasz