Buthi Viktória üzente 12 éve

én már nem is szólok! :(

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Milyen kár, hogy a csatornázással kapcsolatos új hírek közül egyik sem kiemelt hír. Már nem is fontos a csatornázás?

Válasz

Hadaricsné Panni üzente 12 éve

A Kisalföld febr. 1-i számában olvastam a "Megkezdődik a csatornázás kiépítése" c. cikkben, hogy a gönyűi iskolában febr. 15-én d.u. 5 órakor tartanak tájékoztatót a lakosságnak. Elképzelhető, hogy ez volt az értesítés . Egyébként én sem emlékszem, hogy a csatornával kapcsolatban lett volna konkrét tájékoztatás. ( Hat év során csupán egyszer)

Elgondolkodtam, hogy a 2006-os kampány óta(amivel a polgármester nyert) 6 év telt el. Egy nagyszentjánosi ismerősöm szerint náluk az EU-s táblán a várható befejezés időpontját 2014-re jelzik. Ha ez valóban így van, elég nehéz "csatorna-szülés" volt!!!!!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Abban egyetértek veled, hogy azt a levelet aki írta, az nem odavaló. Mert szerintem a faluban jó néhány embert találhattak volna, aki különbül megfogalmazta volna azt, vagy egyéb levelet. Retorziók meg a régi jegyzőnőnél is voltak. Nem is kevés!
A bekötést szerintem majd akkor kérdezik, ha már fektetik a csöveket. Utcabeliekkel beszélgettem, sokan azt sem tudják merre megy a szenyvízcsövük. Na Ők hogyan fognak rákötni.

Válasz

Badar László üzente 12 éve

Köszi! Én is úgy emlékeztem, hogy nem volt. Tisztelettel elvártam volna már, hogy megkeressenek, tájékoztassanak, esetleg megkérdezzék, hogy a pénzemért pl. hova szeretném a bekötést. De eddig csak fizethettem, retorziókat helyeztek kilátásba (pl. adók módjára történő behajtás), ha nem fizetek. Több mint fél éve megszületett a döntés a támogatásról, azóta csak egy ügyetlen levelet kaptam a szerződés engedményezéséről. (abból is csak az derült ki, hogy aki írta nincs a helyzete magaslatán)

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Helló!
A népnek nem volt. A küldött gyűlés először határozat képtelen volt, nem mentek el a küldöttek, csak másodszorra sikerült, mikor a január 1 -i kezdettel való fizetésről ( aki elvan maradva ) döntöttek, egész nyáron sok volt a munkájuk, nem értek rá. A közel jövőben lesz ismertetés a csatornáról, csak későn ne kapjuk meg a meghívót.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Kedves Viki!
Nem az a lényeg, kötsz e vagy sem. Az a lényeg, hogy döntés született tavaly december 20-án, hogy aki elmaradt a fizetéssel, az január 1 -től három részletben kifizetheti. Az elszámoló levél másik oldalán levan írva, még az is, hogy 2013 -ig köthetsz szerződést. Az emberek január vége felé kapták meg a levelet, és akinek problémája van, az egy hónapot veszített a befizetéssel. Sok családnak gondot okoz a későn kapott értesítés ( sokan nem olvassák el a másik oldalt).
De tényleg ne törődjünk mások bajával, és a későn jövő elszámoló levéllel ( a levelet már régen, nyáron kellett volna megkapni, hogy a fizetési szándékot növelje a cél érdekében ), azok akik nem tudják teljesíteni, majd letíltják, levonják a bérükből stb.....

Válasz

Badar László üzente 12 éve

Mikor volt utoljára csatorna ügyben gyűlés? Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Én egyet értem Megyei Imrével, az elején feketén-fehéren megmondták, hogy aki köt az kapja az állami támogatást! És nem 5 perce volt eldönteni, hanem jó néhány napja. Ha akart, utána járt, hogy melyik jobb, köt vagy nem? Nem jogos azt mondani, hogy nem most hallanak erről először! Az első néhány csatornás gyűlésre eljártam. Sajnos most a gyerkőc és a titkári munka mellett (+háztartás) nem sok időm jut erre.

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Hát most azt nem tudnám megmondani! Bevallom nem írtam rá az érkezési dátumot! Mostanába! Néhány hete talán! Sajnos nem sok időm van ide felnézni, sok a melóm!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Igazad van, rossz példát hoztam fel. De, ha jól,értelmeztem a tájákoztatást amit küldtek. Akkor azoktól fogják le a pénzt, akik a szerződést aláírták, de nem fizetik.
Nem mostanában olvastam és fogalmam sincs hová tettem, ezért most nem is tudom ellenőrizni, de erre így emlékszem.
Bocs hogy későn válaszolok, de nem minden nap nézek be és visszafele meg nem is nézem. Most egyéb bejegyzéseket néztem át, amikor észrevettem, hogy válaszoltál a hozzászólásomra.

Válasz

T. Antal üzente 12 éve

"Tízszeresére emelkedik a talajterhelési díj február 1-jétől a vonatkozó törvény értelmében, így legalább 1 200 forintot kell fizetni minden egyes elfogyasztott köbméter ivóvíz után azoknak, akiknek az ingatlanja nincs rákötve a kiépített szennyvízcsatornára - mondta a Pannon-Víz Zrt.elnök- vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Tőke László ismertetése szerint az érzékeny besorolású területeknél ez az összeg hármoszoros szorzóval számolható. Ez azt jelenti, hogy egy köbméter ivóvíz fogyasztás után 3 600 forint talajterhelési díjat kell fizetni. A társaság működési területén például Győr a háromszoros szorzó alá esik.

A Pannon-Víz működési területén a szigorítás mintegy 10 ezer ingatlantulajdonost érint. A jogszabály célja, hogy a csatornarendszerre történő csatlakozásra késztesse az ingatlantulajdonosokat - jegyezte meg a cég vezetője.

A Pannon-Víz a csatlakozók számának rohamszerű emelkedésével számol, erre munkaerő átcsoportosítással fel is készült a cég. Az ingatlantulajdonosoknak pedig kedvezményesen számítják fel a csöveket, s az első félévben a szakfelügyeleti díjból is engedményt adnak. Ezzel együtt a becslések szerint 40-60 ezer forintra rúg egy bekötés, ehhez jön hozzá a 8 000 forint körüli szakfelügyeleti díj.

A víz-, és csatornahasználati díjaknál a törvényben előírt 2,56 százalékos nettó díjnövekedés miatt január 1-jétől a lakossági ivóvíz köbméterenkénti díja bruttó 244,8 forint, a közületi fogyasztók pedig 277,4 forintot fizetnek a 27 százalék áfával együtt.

A szennyvízcsatorna- használati díj ugyancsaj nettó 2,56 százalékkal emelkedett. Eszerint egy köbméter szennyvíz elvezetéséért áfával együtt 493, 5 forintot fizet a lakosság, a közületek kiadása pedig 575,7 forint.

A víziközmű törvény elfogadása előtt a Pannon-Víz közgyűlése 3,88 százalékos nettó díjnövekedésről döntött, ez módosult az új törvény szerint 2,56 százalékra. Az ebből adódó árbevétel kiesés 40-45 millió forint, amelyet egyebek között megfontolt beruházás -politikával és nyugállományba kerülők álláshelyének üresen hagyásával szándékozzák kigazdálkodni - közölte az elnök-vezérigazgató."

penzcentrum.hu

Válasz

Badar László üzente 12 éve

Annyi különbség azért van, hogy a közüzemi szolgáltatók esetében elvégzett munkát, elfogyasztott energiát fizetünk ki, a csatorna esetében csak körvonalaiban sejtjük, hogy mit is fogunk kapni a pénzünkért, hogy mikor, arról viszont fogalmunk sincs!

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Igazad van. Csak tájékoztatás, de nem figyelnek rá, ezért az amit írtál, magára vessen aki nem foglalkozott vele, igaz.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Mert ha az E-on-nak, vagy egyéb szolgáltatónak nem fizetünk az 10x felszólít és fizetési engedményeket tesz? Szerintem aki a mai világban él és nyitva tartja a szemét, az tudja mire számíthat. Aki nem tudta fizetni, az ezután sem fogja tudni fizetni. Aki meg szándékosan nem fizette az meg számíthatott hasonlóra. Tehát nem nagyon értem, hogy akkor most mivel lett volna előrébb Gönyű ha 2 héttel előbb tájékoztatnak erről.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Magára vessen aki nem foglalkozott vele. Most. csak a 2011. december 20-i ülés
döntéséről van szó. Sokan vannak akik elmaradtak a fizetéssel, legaláb olvassanak róla mire számíthatnak.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Szerintem meg az elején megmondták, hogy lehet szerződést kötni a fundamentával. Aki köt kap állami támogatást és havonta fizetheti. Aki nem köt nem kap állami támogatást és egy összegben kell fizetnie a bekötés összegét. Tehát volt tájékoztatás. Aki eddig nem foglalkozott a dologgal magára vessen és ne mást cseszegessen. Ez az én véleményem.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Elszámolási levelet én is kaptam, a probléma az, hogy az első határidő mindjárt lejár, és akinek nincs pénze az már kéthavit kell fizetnie. Egy döntés született, amiről időben nem értesítették a lakosságot. Meg kell nézni Gönyű csatorna oldalát és nagyszentjános csatorna oldalát.

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

A levelet mikor kaptad?

Válasz

Vajda Imre üzente 12 éve

Információ még, ami Nagyszentjánoson érvénybe lépett:
" Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy Fundamenta szerződéskötésre
még 2013. május 15-ig lehetőség nyíilik. Azok számára. akik szerződést kötnek és a havi törlesztőrészleteket renszeresen befizetik, az éedekeltségi hozzájárulás
385 000 ft-os összegéből közel 100 000 Ft-ot a Magyar állam támogatásaként a
Fundamentánál nyított számlára kifizet, és csak a fennmaradó összeget (285 000)
kell részletfizetéssel kifizetni.

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

Én kaptam levelet a csatorna társaságtól, melyben ezek le vannak írva. És ha én kaptam, akkor valószínűleg a többi háztartás is kapott. Tehát nem értem?

Válasz