Szeretettel köszöntelek a infogönyű klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
infogönyű klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a infogönyű klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
infogönyű klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a infogönyű klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
infogönyű klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a infogönyű klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
infogönyű klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Több somogyi iskolában is a tanterv része, tananyag lett a befőzés. A diákok akár még pénzt is kereshetnek a lekvárfőzéssel és a savanyúságkészítéssel.
Az igazán újszerű kezdeményezésről, az egyik településen, Törökkoppányban szerzett tapasztalatokról a kapos.hu számolt be.
Törökkoppányban, az önkormányzat lekvárfőző műhelyében a gyerekek korábban eper-, kajszi- és szilvalekvárt is készítettek a helyiek által összeadott gyümölcsökből. A szezonnak megfelelően mostanság almalekvárt készítenek helyi recept alapján – fahéjjal fűszerezve.
Madarász Anna projektvezető, Völgy Hangja Egyesület elmondta: a lekvár és befőtt készítése mellett a nebulók megismerkednek a savanyúság- és paradicsompüré-készítés fortélyaival, s a program keretében a házi készítésű szappanok világával is megismerkednek.
Ám nemcsak régi receptekről és a feldolgozás műhelytitkairól szólnak a foglalkozások. Amint azt Varga Andrea, a helyi általános iskola igazgatója kifejtette: matematika órán kiértékelik és forintosítják a munka egész folyamatát. Számba veszik a bevételeket és kiadásokat – így a gáz- és áramfogyasztást –beleszámítják a saját munkavégzésüket is – tehát hogy mennyiért dolgoztak –, s így állapítják meg a termék eladási árát, merthogy a gyerekek szeretnék értékesíteni a finomságokat. A tervek szerint a településen szervezett vásárokon eladják majd a lekvárokat és befőtteket, a bevétel pedig az osztálypénzt gyarapítja.
(Forrás: kapos.hu)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!